Transport gratuit

pentru comenzi mai mari de 250 RON

Cost curier 16 RON

pentru comenzi mai mici de 250 RON

Aveti un proiect?

lasati-ne un mesaj si veti primi cea mai buna oferta

Asistenta tehnica

pentru orice informatie necesara

Magazin securizat

Despre LED-urile COB

Postat de admin 21.02.2015 0 Comentarii

Ultimele dezvoltari LED sunt “Chip On Board” sau tehnologia COB. COB si SMD pot fi asemanate deoarece precum tehnologia SMD, cea COB au dioda pe acelasi chip.

Insa aceste similitudini se opresc aici. De fapt, pe fiecare chip COB sunt mai multe diode, de obicei 9 sau mai multe. O alta diferenta majora dintre tehnologiile COB si SMD o reprezinta faptul ca SMD presupune cate un circuit de alimentare inclus in chip pentru fiecare dioda, in timp ce COB are unul sau doua circuite de alimentare pentru intregul chip indiferent de numarul de diode. Acest design a dus la o simplificare in fabricarea si utilizarea device-urilor ce folosesc LED-uri COB. Poate mai important decat aspectul privind simplicitatea, tehnologia COB a dus la o imbunatatire substantiala a raportului lumeni produse per watt consumat, in comparatie cu celelalte tehnologii DIP si SMD.

Inaintea aparitiei tehnilogiei COB, spoturile si proiectoarele LED erau considerate lampi non-standard, deoarece era necesar de multiple surse LED pentru a produce un nivel ridicat de lumieni. Odata cu aparitia chipurilor COB, corpurile de iluminat LED pot produce un nivel ridicat de lumeni folosind o singura sursa de iluminat.Acest lucru nu era posibil inainte, dar a fost o revolutie tehnologica in materie de iluminat LED, incepand sa fie folosita la nivel industrial.

Tehnologia LED COB este folosita in fabricarea becurilor LEDproiectoarelor LED, spoturilor LED, lampilor de iluminat stradale LED, lampilor de iluminat industrial LED precum si a diverselor corpuri de iluminat LED moderne. De asemenea tinand cont de consumul redus, aproape orice smartphone sau aparat de fotografiat de tip point-and-shoot folosesc LED-urile COB pentru blitz. Multe smartphone-uri au o matrice COB de 2×2 sau 3×3 mm pentru blitz, intrucat acestea produc suficienti lumeni pentru un consum foarte redus.

Pentru a va face o idee in ceea ce priveste raportul lumeni per watt, de obicei sunt produsi intre 80 si 100 lumeni / watt. Ofertele diversilor comercianti care au invadat piata cu produse ce folosesc aceasta tehnologie, au tendinta de a exagera nivelul de lumeni doar din motive de marketing, mizand pe faptul ca utilizatorul obisnuit nu poate masura sau compara cifrele raportate. In plus calitatea chipurilor si a transformatoarelor incorporate in deverse produse, face ca durata de viata si nivelul/calitatea luminii sa fie scazut.

Etichete: led COB